Freight forwarding in closed train system, in inland, export-, import- and transit traffic

Details

Organization of intermodal and traditional railway carriage including on-going
monitoring of the cargo

Details

Design of specific cargo jobs including implementation, as required

Details

A kazah piac a logisztikai konferencia középpontjában

Horváth László tiszteletbeli kazah konzul, az L.A.C. Holding Zrt., egyben a CER Hungary Zrt. tulajdonosa volt a Magyar Logisztikai Egyesület februári, XIX. konferenciájának fővédnöke. A konferencia középpontjában a feltörekvő piacok egyik legtöbbet ígérő országa, a magyar gazdaság számára rendkívül fontos Kazahsztán állt.

A konferencia fontosságát jelezte, hogy beszédet mondott dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is. A tárcavezető szerint a versenyképes, jó logisztikájú mezőgazdaság kulcskérdés a 21. század gazdaságában. A miniszter is egyetértett azzal, amit a legtöbb előadó is megjegyzett, hogy a magyar-kazah kapcsolatokban számos kiaknázásra váró lehetőség rejlik még. A miniszter a kapcsolatok bővítése érdekében a kormány teljes támogatását ígérte.

Horváth László, a CER Hungary Zrt. elnök-tulajdonosaként vállalta el a konferencia fővédnökségét. Előadása középpontjában a vasúti fuvarozás Kazahsztánba irányuló lehetőségei, különösen pedig a nagy növekedési potenciált magában rejtő záhonyi útvonal szerepelt. Az L.A.C. Holding Zrt. tulajdonosa szerint az egyre fejlődő kínai-európai gazdasági kapcsolatok nyomán növekvő áruszállításból Magyarország csak úgy tud hasznot húzni, ha egy jól átgondolt stratégiát hajt végre, és ennek érdekében felvetette, hogy egy miniszteri biztos koordinálja a záhonyi fejlesztéseket.

Magyar Logisztikai Egyesület

Fotó: MLE

Back

Main Page | Services | About us | News | References | Contact