Freight forwarding in closed train system, in inland, export-, import- and transit traffic

Details

Organization of intermodal and traditional railway carriage including on-going
monitoring of the cargo

Details

Design of specific cargo jobs including implementation, as required

Details

Szupermodern mozdony húzza a vasúti áruszállítást

Új, a legmodernebb technológiával készült mozdonyt vásárolt a vasúti szállítás hazai specialistája, a CER Hungary. A hozzávetőlegesen 800 millió forintos tranzakció célja a vasúti áruszállítás versenyképességének növelése és az ügyfélkiszolgálás minőségének javítása. A beruházás a Növekedési Hitelprogram finanszírozásával valósult meg.

A hazai áruszállítás egyik legégetőbb problémája az elöregedő géppark, a megfelelő minőségű új vasúti eszközök csillagászati árai pedig több vállalkozás számára jelentenek nehezen leküzdhető akadályt. A hazai gazdaság versenyképességében fontos szerepet játszó vasúti árufuvarozás most újabb lendületet kaphat a CER Cargo Holdinghoz tartozó CER Hungary Zrt. beruházásával.

A hazai érdekeltségű vasúti fuvarozó cég vadonatúj, a legmodernebb technológiával készült mozdonyt vásárolt. A 6000 kilowatt teljesítményű Softronic Transmontana típusú mozdony a terepviszonyoktól függően akár 3000 bruttó tonnás szerelvényeket is képes vontatni. A szállítási kapacitás növekedésében betöltött szerepe mellett az új vontatójármű kiváló technikai tulajdonságai a jelenleginél gördülékenyebb nemzetközi vasúti árufuvarozási lehetőséget is biztosítanak. A Romániában épített nagy teljesítményű jármű ugyanis sok elöregedett eszközzel szemben két áramnemű mozdony, így egyszerűen képes csatlakozni egyes szomszédos országok eltérő vasúti áramellátási rendszereihez. – mondta el Kukely Márton, a CER Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A vállalat várakozásai szerint a nulla kilométeres modern mozdony üzembe helyezésével újabb vonattovábbítási, árufuvarozási lehetőségek nyílnak a környező országok irányába, így erősítve a társaság versenyképességét a tranzit, és az export-import forgalomban.

A hazai vasúti eszközállományt fiatalító, nagyságrendileg 800 millió forintba kerülő vontatójármű megvásárlása a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram finanszírozásával jött létre. A tranzakciót lezáró szerződést szeptember 24-én Berlinben, az InnoTrans vasúttechnikai kiállításon írta alá az eladó Softronic, valamint a CER Hungary Zrt. vállalat vezérigazgatója.

Back

Main Page | Services | About us | News | References | Contact