Freight forwarding in closed train system, in inland, export-, import- and transit traffic

Details

Organization of intermodal and traditional railway carriage including on-going
monitoring of the cargo

Details

Design of specific cargo jobs including implementation, as required

Details

A vasúti árufuvarozó magyar leánya húzta a céget

A budapesti központú közép-európai árufuvarozó magánvasút társaság, a CER Cargo Holding 2004. évi indulása óta a legjobb évét zárta 2015-ben: 3322 vonatot közlekedtetett 2 millió 527 ezer tonna árut fuvarozott, és 224 millió forint adózás előtti eredményt ért el - mondta Kukely Márton vezérigazgató.

Idén 3300 vonat közlekedtetésével, 2,7 millió tonna áru szállításával, 150 millió forint adózás előtti eredménnyel számolnak - ismertette.

A cégcsoport zászlóshajójának nevezte a magyarországi leányvállalatot, a CER Hungary Zrt., amely tavaly 2598 vonatot továbbított, 2,03 millió tonna árut fuvarozott, és 400 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

A magyarországi leányvállalat mellett kiemelkedő teljesítményt ért el a szlovákiai cég, amely 2015 második félévben 431 vonattal 344 ezer tonna árut fuvarozott vasúton, és 2 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Hozzátette, hogy tavaly júliustól budapesti központtal koncentrálták a leányvállalatok kereskedelmi tevékenységét.

A CER Cargo Holding vezérigazgatója szerint az idén a korábbi évekhez képest több kockázati tényezőt is figyelembe kell venniük. Egyebek közt a migrációtól függően akadozhatnak a határátkelések, illetve az eddig tevékenységük 20 százalékát adó Mol-megbízás még tenderezés alatt áll - mutatott rá a vezérigazgató.

Kukely Márton szerint teljesítményüket jelentősen befolyásolja, hogy egyre több saját kapacitást építenek ki, a piaci körülmények függvényében legközelebb május környékén születhet döntés a harmadik saját tulajdonú Transmontana típusú mozdony beszerezéséről, amelyet a korábbiakhoz hasonlóan az UniCredit Bank közreműködésével vásárolnak meg. A cégcsoport szakmai befektetői csoporttal is tárgyalásokat folytat, és ennek alakulása további piaci előnyöket hozhat - mondta a CER Cargo Holding vezérigazgatója.

Heinczinger Tamás, a CER Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy március közepéig 540 tonna árut, 10 százalékkal többet továbbítottak az előző év azonos időszakához viszonyítva, és ezt a trendet az év végéig tartani szeretnék.

Forrás: MTI

Fotó: Kemsei Zoltán (IHO)

Back

Main Page | Services | About us | News | References | Contact