Előrelépés a vasúti árufuvarozásban: Tovább fejleszti az együttműködést a CER és az orosz vasút

A Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding megtárgyalták az együttműködés fejlesztésének további lépéseit.

Október 19-én Moszkvában Dmitry Murev, a Russian Railways Logistics vezérigazgatója találkozott a CER Cargo Holding (Magyarország) elnökével, Horváth Lászlóval. A találkozót a Russian Railways Holding és az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselőinek részvételével tartották.

A találkozó alkalmával a felek információt cseréltek a vasúti szállítás területén az orosz-magyar vegyesvállalat ügyében folyamatban lévő tevékenységekről, továbbá átbeszélték a közös vállalat megalakulásának és működésének további paramétereit is.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy folytatják a munkát a Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding képviselőiből létrehozott szakértői csoportok keretében. A felek megerősítették azon szándékukat is, hogy 2021 végéig közös vállalatot alapítanak.

A Kína és Európa közötti kereskedelem folyamatos növekedésével összefüggésben egy orosz-magyar vegyesvállalat létrehozása versenyképes és megbízható szolgáltatást hoz létre a tranzitvasúti áruszállítás megszervezéséhez Kínából, a FÁK-országokból és az EU-ból származó ügyfelek számára.

A tervek szerint a vegyesvállalat logisztikai szállítmányozó-koordinátor szolgáltatásokat fog nyújtani a rakományszállítás szervezésében a kínai tartományokból, Oroszországon és Magyarországon keresztül Dél-Európába, ezen belül a Balkán országai részére és vice versa.

https://iho.hu/hirek/elorelepes-a-vasuti-arufuvarozasban-tovabb-fejleszti-az-egyuttmukodest-a-cer-es-az-orosz-vasut

 

LAC Holding Zrt.